Knoflook Garnalen – Skinnytaste

Dit eenvoudige recept voor knoflookgarnalen, geïnspireerd op de smaken van Spanje, duurt slechts enkele minuten om te maken en het is zo smaakvol, een overwinning voor een doordeweekse avond!


Knoflook garnaal

Dit recept is geïnspireerd op een van mijn favoriete gerechten uit Spanje, Gambas al Ajillo of Spaanse knoflookgarnalen. Het is typisch zwemmen in olijfolie, dus ik heb een beetje opgevrolijkt, maar het is nog steeds net zo lekker! Het is helder, knoflookachtig en perfect met wat knapperig brood of geserveerd met rijst! En het beste is, het komt samen in slechts 10 minuten. Als knoflook niet jouw ding is, kun je bladeren door al mijn garnalenrecepten, zoals deze Garnalen Ceviche, deze Garnalen Taquito’s of deze heerlijke Garnalen Eggrolls.

Knoflookgarnalen over rijst

Een van mijn favoriete eiwitten om in mijn vriezer te bewaren is garnalen! Voor het gemak kun je het geschild en ontdaan kopen, dus je hoeft het alleen maar te laten ontdooien en je favoriete gerecht op te kloppen. Garnalen hebben 3 tot 4 minuten nodig om te koken, dus het is perfect als je een eiwitrijke maaltijd wilt zonder veel tijd te besteden. Het is ook een geweldige bron van magere eiwitten.

Dit gerecht is een nietje in mijn huis omdat we allemaal garnalenliefhebbers zijn! Het is ook van nature glutenvrij en zuivelvrij, dus het werkt voor veel dieetbeperkingen. Probeer het eens met Cilantro Lime Scallion Rice ernaast.

Knoflookgarnalen maken

Dit eenvoudige garnalenrecept is gemaakt met slechts een paar ingrediënten:

  • Garnaal
  • Knoflook
  • Extra vergine olijfolie
  • Milde Spaanse paprika (het kruid dat chorizo ​​rood maakt)
  • Geplette rode pepervlokken, voor warmte
  • Gehakte peterselie, voor garnering

Wat voor soort garnalen gebruik je voor dit knoflookgarnalenrecept?

Ik gebruik liever grotere jumbo-garnalen voor knoflookgarnalen omdat ze vleziger en smakelijker zijn, maar eerlijk gezegd maakt de grootte niet uit. Als je kleinere garnalen gebruikt, kook ze dan minder lang, zodat ze niet te gaar worden en taai worden.

Moet je de garnalen pellen?

Ik gebruik altijd gepelde en ontdarmde garnalen omdat het makkelijker te eten is dan garnalen die je zelf moet pellen.

variaties:

  • Als je dit wilt maken Knoflook Boter Garnalen, verwissel de olijfolie voor boter!
  • Wil je dit meer Zuid-Amerikaanse smaken geven, ruil dan de peterselie voor koriander en pers op het einde wat limoensap uit.

garnalen ingrediënten

garnalen met rijst in een komKnoflookgarnalen over rijst

Meer garnalenrecepten waar je dol op zult zijn:

Knoflook garnaal

SP

154 Cals
20 Eiwit
3 Koolhydraten
6.5 Vetten

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd: 5 minuten

Totale tijd: 10 minuten

Dit eenvoudige recept voor knoflookgarnalen, geïnspireerd op de smaken van Spanje, duurt slechts enkele minuten om te maken en het is zo smaakvol, een overwinning voor een doordeweekse avond!

  • 1 1/4 pond grote garnalen, geschild en ontdaan (gewicht nadat je ze hebt geschild)
  • 6 kruidnagel knoflook, dun gesneden
  • 1 1/2 eetlepel extra vierge Spaanse olijfolie, of andere olijfolie van goede kwaliteit
  • gemalen rode pepervlokken, proeven
  • 1/4 theelepel zoete Spaanse paprika, of meer naar smaak
  • kneep koosjer zout
  • 1/4 beker peterselie, gehakt
  • Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook en rode pepervlokken toe.

  • Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten en pas op dat ze niet verbranden.

  • Garnalen toevoegen en op smaak brengen met een snufje zout en paprika.

  • Kook 2-3 minuten tot de garnalen gaar zijn. Niet te gaar, anders wordt het taai en taai. Voeg gehakte verse peterselie toe en verdeel gelijkmatig over 4 borden.

Portie: 4ons gekookt, Calorieën: 154kcal, Koolhydraten: 3G, Eiwit: 20G, Dik: 6.5G, Verzadigd vet: 1G, cholesterol: 178mg

trefwoorden: knoflook garnalen, Spaanse garnalen

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

White-Rooms.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart